User-agent: * Allow: /

Vaxa benen hemma

Är du ny här? Glöm då inte att kika in listan på e-butiker. Tack för ditt besök!

Att vaxa benen är ett av de populäraste sätten för hårborttagning hos kvinnor. Det finns även män som vaxar benen, framförallt är detta bodybuildare som tävlar professionellt. Eftersom de flesta män inte hamnar i denna kategori, förknippas vaxning av benen framförallt med kvinnor. Benvaxning är ett suveränt sätt att ta bort hår på, det är snabbt, lätt och billigt. Detta gäller speciellt om man gör vaxningen hemma. Före man kastar sig ut och köper produkter för att sätta igång, är det vikigt att förstå vaxningen av benen ska göras för att det ska bli så effektivt som möjligt.


För det första behöver du riktig utrustning för att vaxa benen. Du kan köpa startkit och tillbehör på ett flertal ställen. Mataffärer, lågprisvaruhus, skönhetsbutiker har alla utbud av vaxningsprodukter. Internet är ett annat ställe det finns otaliga möjligheter att inhandla det du behöver, Eleven.se är en sida där du på ett enkelt sätt kan köpa hem vaxningsprodukter. När du blir mer erfaren vill kanske experimentera med olika typer av vax och tillbehör, vissa av dessa specialtillbehör kan endast köpas online eller i en expertbutik. För att komma igång behöver du, vax, något att applicera med, exempelvis en spatel och remsor/strips. Du bör även kolla om paketet du köper innehåller någon lugnande kräm, hårväxthämmande mousse, om inte rekommenderas det att du köper en.

Kom ihåg att vaxning kräver träning. Det kommer mest troligt inte vara enkelt och snabbt de första gångerna, men med lite träning kommer det bli det. Du kommer lära sig att applicera vaxet på rätt sätt och ta bort det med så lite smärta som möjligt som följd. Du kommer också att lära dig hur du ska behandla den del du har vaxat för att undvika bieffekter som rödhet, utslag och inåtväxta hårstrån. Om du nu inte får det bästa resultatet första gången du prövar, ge inte upp. Du behöver bara träna lite och snart kommer du kunna utföra vaxningar med vetandet att resultatet kommer bli bra.

Håret på benen bör vara 4-5 mm långa för att göra en bra vaxning. Om det är kortare riskerar du att inte få bort allt hår. Om håret är längre kan du ta och trimma ner det till 4-5 mm för att få bästa resultat.

Måste ha rena ben för att vaxa benen

Innan du börjar se till att benen är rena och torra. Om benen är oljiga kommer inte vaxet fästa där och vaxningen kommer bli meningslös.

Nästa steg är att lägga på vaxet, i början är det enklare att börja med mindre ytor. När du bli säkrare kan du utöka till större ytor. Som sagt, lägg på vaxet med spateln, applicera det i samma riktning som hårväxten, inte emot. Lägg på ett tunt lager vax. Det kommer ta några gånger innan du får in känslan för hur mycket vax som är tillräkligt och hur mycket som är för mycket.

Efter du lagt på vaxet är det dags för remsan, lägg på remsan i samma riktning som hårväxten och lämna en liten bit som du kan hålla i utan att få vax över alla fingrar. Använd din hand för pressande stryka remsan mot ytan som ska vaxas, detta tillåter vaxet att svalna lite och verkligen sitter fast i håret.

Nu kommer du till det som kan kännas lite, men som bli mindra smärtsamt ju fler gånger du vaxar dig. Desto oftare du vaxar, ju finare hår är det som växer ut igen. Ta tag i änden av remsan och dra i motsatt riktning hårväxten. Gör det snabbt. Håret kommer följa med remsan, om det är någon vax kvar, upprepa helt enkelt processen.

Fortsätt tills du är helt klar med benet. När du är klar, kan du ha några få hårstrån som inte följde med i vaxningen, speciellt om det är första gången. Använd en pincett för att få helt perfekta ben. Se till att smörja in benen när du är klar med någon lugnande kräm som är avsedd att användas efter vaxning. Detta kommer medföra att rödhet, utslag kommer lindras och om det bränner lite efter vaxningen kommer även detta mildras.

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: